Degildederlandsknechten

1700 Dilbeek, Belgique, 1700

  • Animateurs
  • Jeux sur place

Horaires

1x maand (vrijdag of zaterdag) 20:00 - 23:59

Wens je mee te spelen? https://degildederlandsknechten.wordpress.com/wens-je-mee-te-spelen/

Description

We zijn een kleine klub van gelijkgezinden, die van spellen en bier houden, steeds met mate(n), we spelen bij de mensen thuis indien mogelijk. Momenteel kunnen we terecht op een 5-tal plaatsen in Sint-Ulriks-Kapelle, Groot-Bijgaarden, Teralfene en Sint-Katherina-Lombeek.

Kenmerken : “Wie een biertje kan degusteren kan ook een spelletje verteren”

Er bestaan reeds clubs die zich bezighouden met het proeven van bieren (of wijnen), er zijn er velen, sommige objectief en andere subjectief, doch altijd obsessief. We hebben clubs die zich bezighouden met het spelen van bordspellen (familie en expert), kaartspelletjes (simpel en minder simpel) en “wat er ook maar in de smaak” valt -spellen, competitief doch altijd vriendschappelijk.

En nu bestaat er een club die beide geneugten combineert (publiek juicht!)!

Inderdaad, De Gilde Der Landsknechten, is een eerste stap waar de verzamelde vrienden, kennissen, buren die graag sociaal bezig zijn en de “kijkbuizen” beu zijn, zich kunnen laten gaan in een avondje “bierproeven” en spellen testen.

Het moet voor iedereen duidelijk zijn dat dit alles met mate(n) is!

De Gilde Der Landsknechten is een open club, waar iedereen zich kan bij aansluiten vanwaar hij ook is doch mits te voldoen aan onderstaande eigenschappen:

a) Graag een biertje (wijntje) drinken en durven een brouwsel de keel in te gieten dat ongekend (en dus onbemind) is.

b) Graag een spel spelen en er eentje uit durven pikken dat ongekend (en dus onbemind) is.

c) Van Vlaanderen houden! We zijn een club uit het Pajottenland, de Groene en Vlaamse rand rond Brussel, dus U begrijpt onze strijdlust! Dit is geen vrijgeleide maar wel een pluspunt, een extra hart, een extra metaal, een extra “token” om bij de club te kunnen komen.

Waar kan u ons vinden en hoe gaat het in zijn werk.